Když jsme byli malí a chodili s dědou a taťkou do sklepa lisovat, stáčet a filtrovat mladá vína, vyráběli se tehdy stylem čím víc, tím líp. Z keře jsme posbírali i kbelík hroznů, stačilo, když to mělo 13 stupňů cukernatosti a oba byli spokojení. Vyrábělo se jen bílé Burgunda, jak se tenkrát Rulandě říkalo, Vlašák a Veltlín no a červené Vavřinec. Měli jsme dohromady pár řádků, kolem 700 hlav. Později, když jsme již dospívali a vraceli se potají nad ránem ze zábavy a za chvilku nás taťka budil za svítání, abychom šli pracovat do vinohradu, tak už tenkrát jsem říkal, toto já nikdy dělat nebudu, myšleno živit se s tím…
Děda nám půjčil sklep, strýc šampusák, budoucí tchán deskový filtr a Pavel pořídil od známého z práce náš první 500 lt sud, taťka nám dal možnost vyrobit si vůbec naše první víno, byl to Vavřinec, střídali jsme se u kádě při míchání ve dne v noci. Lahvovali jsme u rodičů v garáži. Kontakt s klientem byl přes telefon u tety nebo jsme museli chodit volat na poštu. Na linku se čekalo i několik let. Rodiče nám hodně pomohli, bez těch by to nešlo, dovolili nám postavit si vlastní výrobnu ve dvoře.
Sklep s plastovými nádržemi, v patře zpracování a ruční lahvovačku, etikety jsme lepili ručně. V patře byla naše první kancelář, první počítač, mobilní telefon a dokonce i internet. Starý lis jsme přivezli z Rakouska, pro nás to byl tenkrát velký posun vpřed. Pronajali jsme si Avii a vyrazili prodávat. Časem jsme získali jak zkušenosti tak i další a další odběratele.
Před vstupem do EU jsme stáli před rozhodnutím jak dál, do té doby jsme vykupovali hrozny od různých pěstitelů v okolí, ne vždy byla kvalita taková, jakou jsme potřebovali. Dnes to již vidíme jako správně rozhodnutí, začali jsme v roce 2002 s výsadbou prvních vlastních vinic a areálek u rodičů byl pro nás nedostačující. Veškeré vydělané peníze jsme investovali zpět do vinařství. Postavili jsme celé nové vinařství, včetně moderního zpracování, řízeného kvašení, vinifikace, lahvovací linky a skladů.
Postupem času jsme rozšiřovali plochu vinic až na dnešních 155 ha kolem Pálavy v Mikulovské vinařské podoblasti v prestižních vinařských obcích Novosedly, Pavlov, Mikulov, Horní a Dolní Věstonice, Nový Přerov, Brod nad Dyjí, Pasohlávky a Drnholec. Je to pro naše vinařství velmi důležité, že již od volby vhodného klonu, odrůdy již při výsadbě, přes řez až po konečnou sklizeň sami ovlivňujeme kvalitu hroznů, jakožto nejdůležitějšího faktoru pro výrobu finálního výrobku, vína.
Stejně tak jako i jiné obory i náš vinařství a vinohradnictví jde mílovými kroky kupředu. Používáme, co možná nejmodernější technologické zařízení ve vinařství, stejně tak šetrně se chováme i k přírodě. Hospodaříme ve vyšším stupni integrované produkce.
S každou lahví jdeme na trh s přesvědčením o její výjimečnosti,
čistotě a kvalitě, za niž ručíme svými jmény.
Oenoforum 2022 Zlatá
Král vín 2022 Velká zlatá
Galerie rulandských vín 2022 Zlatá
Národní soutěž vín - podoblast Mikulovská 2022 Zlatá
Muvina Prešov 2023 Zlatá
TOP 77 2023 Bronzová
Valtické vinné trhy 2024 zlatá
Vinařské Litoměřice 2023 Zlatá
Berliner Wine Trophy 2023 Zlatá
Michelangeo Awards 2023 Gold
AWC Vienna 2023 Silver
Portugal Wine Trophy 2023 Zlatá
Vinex 2024 stříbrná
Texas IWC 2024 zlatá
Texas IWC 2024 stříbrná
Texas IWC 2024 bronzová
IWC Great American Int. Wine competition STŘÍBRNÁ 2024
IWC Great American Int. Wine competition BRONZOVÁ 2024
Festwine 2024 ZLATÁ
Festwine 2024 STŘÍBRNÁ
Decanter WWA 2024 Bronze
Portugal Wine Trophy 2024 GOLD
Top77 vín ČR 2023
Terravino Izrael 2023 Silver
San Francisco International wine competition 2023 Gold
San Francisco International wine competition 2023 Silver
San Francisco International wine competition 2023 Bronze
Národní soutěž vín - podoblast Mikulovská 2024 Zlatá
AWC Vienna 2024 GOLD
AWC Vienna 2024 SILVER
Salón vín 2025 zlatá